Kammerslusen – porten til Vadehavet

Kammerslusen

Kammerslusen er stedet, hvor lystbådene bliver sluset fra Ribe Å ud i Vadehavet. Kammerslusen er stedet, hvor du kan få en rigtig god nats søvn under ”himlens store hvælv”, som kunstneren Carl Henning Pedersen siger.

Placeringen er unik midt i et stykke enestående idyl i læ af Ribe-diget, der på solskinsdage ånder idyl, mens du her på en stormende efterårsdag virkeligt fornemmer naturens enorme kræfter.

Kammerslusen er en gammel institution i en moderne bygning. Kammerslusen rummer i dag ud over restaurant og selskabslokaler seks store, lyse og moderne værelser samt en stor og en lille suite på førstesal.

Her kan du med morgenkaffen indenfor rækkevidde nyde solopgangen, eller du kan med en forfriskning i hånden nyde aftensolen, når den går ned bag hav og dige for at sige dagen godnat.

Overnatning i rolige omgivelser

Du kan vælge mellem at leje et af vore to lyse suiter med eget soveværelse, køkken og bad, eller du kan vælge at leje et af de store og moderne indrettede standardværelser.

Du kan også kun syv kilometer fra Ribes middelalderlige centrum opleve et unikt sommerhusområde på den modsatte side af åen, hvor ripensere i årevis har nydt et frirum i den specielle natur, som du nu også har mulighed for at nyde.

Et godt måltid, både frokost, aften og til fest

Nyd frokosten i vores hyggelige restaurant, eller i sommerhalvåret i vores idylliske strandstole med udsigt over åen. Vores frokostmenu består af velkendte klassikere med et tvist.

På aftenmenuen har vi vores populære tre-retters Slusemenu. Menuen skifter efter årstiden og er sammensat med den gode smag i centrum. Derudover kan man bestille retter fra vores A la Cartekort.

Når der skal være fest, kan vi sammensætte et arrangement skræddersyet til jer. Både til 15, 30, 50 og 100 personer. Kontakt os endelig for en uforpligtende snak.

Nationalpark Vadehavet

Lige her, hvor den flade Ribe Marsk forbinder Nationalpark Vadehavet med Nordens ældste by, Ribe, ligger Kammerslusen.

Her midt i Nationalpark Vadehavet, vil du opleve en egen ro, hvor der i forårs- og efterårsmånederne er mulighed for at opleve det spektakulære naturfænomen, Sort Sol, lige udenfor døren. Når hundredtusindvis af stære samles i store flokke, inden de går til ro, ”lukker de af” for solen. Heraf navnet Sort Sol.